ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

4-9-2016

Στην τελευταία σύνοδο Κορυφής των G20 η άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στην Κίνα στιγματίστηκε από επεισόδια.
Οι ΗΠΑ κατηγορούν ότι σνόμπαραν επίτηδες  τον Αμερικάνο  Πρόεδρο αφού μεταξύ άλλων δεν παρείχαν στο Air Force One ούτε σκάλα για να κατέβει ο Ομπάμα, αναγκάζοντας τον να κατέβει από την πίσω έξοδο του αεροπλάνου. 
Μάλιστα με το που πάτησε το πόδι του στο κόκκινο χαλί, αντίκρισε διαμάχες Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων, ενώ ένας Κινέζος φώναξε, «Αυτή είναι η χώρα μας! Αυτό είναι το αεροδρόμιο μας». Ο ίδιος Κινέζος είχε τσακωθεί νωρίτερα με την Σούζαν Ράις σύμβουλο ασφαλείας του Ομπάμα, όταν η Ράις πήγε να κατευθυνθεί προς την αυτοκινητοπομπή.

Η New York Times γράφει στο θέμα: «Η υποδοχή του προέδρου Ομπάμα και του επιτελείου του ήταν κακή, ακόμη και για τα κινέζικα στάνταρ».
Για την άσχημη υποδοχή του Ομπάμα μίλησε και  ο Χόρχε Γκουαγιάρδο, πρώην πρέσβης του Μεξικού στην Κίνα, εξηγώντας πως η περιφρόνησης προς το πρόσωπο του Ομπάμα από τους Κινέζους είναι υπολογισμένη. Στην εφημερίδα Guardian δηλώνει «Τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν κατά λάθος. Οχι με τους Κινέζους». Και συνεχίζει να επεξηγεί, με τα 6 χρόνια εμπειρίας του στο λαό της Κίνας, «Δεν έγινε κατά λάθος. Είναι περιφρόνηση. Είναι ένας τρόπος να πουν ”Ξέρεις, δεν είσαι κάτι ιδιαίτερο για εμάς. Είναι μέρος της νέας κινέζικης υπεροψίας».
Από την άλλη, ο Ομπάμα έδωσε την δική του απάντηση στο συμβάν και σε συνέντευξη τύπου δήλωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια πράγματα και δεν συμβαίνουν μόνο εδώ. Καμιά φορά συμβαίνουν και σε συμμάχους μας. Έχουμε πολλά αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτοκίνητα και ανθρώπους. Αν είσαι η διοργανώτρια χώρα, μερικές φορές μπορεί να μοιάζουν υπερβολικά»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων