Ο Ν. ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
 9-9-2016
Greek Spirit
 Παραθέτω προεκλογική ομιλία του κ. Ν. Τράμπ που έδωσε την 9-7-2016 ενώπιον απόστρατων Αμερικάνων στην Πενσιλβανία.
Από το 12ο λεπτό της ομιλίας του μιλάει ξεκάθαρα για την αποτυχία των ΗΠΑ στο μεσανατολικό και θέτει ως σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνη την Χίλαρι Κλίντον η οποία εξάλλου ήταν κι ΥΠΕΞ το 2009 όταν άρχισε το χάος. Ο Τράμπ κατηγορεί την Χίλαρι για την Λιβύη, το Ιράκ, την ανάδυση του Ιράν ως τοπικής υπερδύναμης που θα απορροφήσει το Ιράκ και τα κοιτάσματα του και την εν γένει ανατροπή των κοσμικών καθεστώτων και την διαδοχή τους από ισλαμιστές και το ισλαμικό κράτος, αλλά κυρίως κατηγορεί την Χίλαρι και Ομπάμα για την απώλεια της μαχητικής ισχύος και την πλήρη και πρωτοφανή αποδυνάμωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.Σαν πρώτο στόχο όταν εκλεγεί πρόεδρος θέτει την καταπολέμηση το ISIS και του Ισλαμικού Κράτους
Αυτό το οποίο όμως αποτελεί είδηση είναι η απαρίθμηση των δεινών της αμερικανικής πολεμικής μηχανής και η αποδυνάμωση της απο την προεδρία Ομπάμα .Ο Τράμπ λέει ότι για πρώτη φορά από το τέλος του Β΄ΠΠ. Οι Αμερικανικές Ε.Δ έχουν το μικρότερο μέγεθος από το 1940.
Υπενθυμίζεται ότι η Αμερική πριν την είσοδο της στον Β'ΠΠ δεν διέθετε αξιόλογες Ε.Δ , παρά μόνο κάποιες πεζές μονάδες με αναχρονιστικό οπλισμό και δόγμα.Οι ΗΠΑ κυριολεκτικά επανίδρυσαν τις Ε.Δ τους , τις επανεφήυραν στην ουσία μέσα σε διάστημα ενός χρόνου. Αυτό εννοεί και ο  Τράμπ όταν λέει ότι οι σημερινές ΕΔ των ΗΠΑ είναι στο μέγεθος των προπολεμικών.Ειδικά για το πολεμικό ναυτικό τα μεγέθη είναι απογοητευτικά Σύμφωνα με τον Τράμπ το πολεμικό ναυτικό έχει πέσει στα μεγέθη που είχε το 1915 !!! Από τα 592 πλοία επί εποχή Ρ. Ρέιγκαν έχει πέσει στα 276 σήμερα.Το ναυτικό χρειάζεται ακόμα 308 πλοία για να εκτελέσει την αποστολή του σύμφωνα με τον Τράμπ Η δε πολεμική αεροπορία βρίσκεται από πλευράς μεγεθών σε αντιστοιχία με αυτά του 1945 !!!Ο μέσος όρος ηλικίας των αεροσκαφών είναι τα 27 χρόνια και χαρακτηριστικά ο Τράμπ λέει ότι τα 2ης γενιάς Β52 βομβαρδιστικά τα οποία πετούσαν οι πατεράδες των σημερινών Αμερικάνων είναι ακόμα και σήμερα σε υπηρεσία.Από τους 553 χιλιάδες προσωπικού των ΕΔ ΤΟ 2009  σήμερα υπηρετούν 479 χιλιάδες .Το σώμα των πεζοναυτών από τους 202 ,000 προσωπικού έχει πέσει στους 180,000 Ο Ομπάμα σχεδιάζει να μειώσει περαιτέρω την οροφή του προσωπικού στις 450,000
Ο κ.Τράμπ είπε ότι παρόλο που οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την άμυνα αντιπροσωπεύουν μόνο το 1/6 του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού η περικοπή του αμυντικού προϋπολογισμού ήταν κοντά στο 50%.
Ο Τράμπ έδωσε έμφαση στο ότι πρέπει  οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να τηρήσουν την υποχρέωση για την διάθεση του 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες.Αυτό θα έχει ενδιαφέρον για χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία που δεν μπορούν.Ο Τράμπ δηλώνει ότι η παράβαση του κανόνα αυτού δείχνει ασέβεια προ τις ΗΠΑ και την προσπάθεια που κάνουν για την παροχή ασφάλειας στα μέλη του ΝΑΤΟ, υπονοώντας την προστασία από την Ρωσία . Γερμανία, Ιαπωνία, Ν.Κορέα θα πρέπει να πληρώσουν ακόμα περισσότερο για την ασφάλεια που τους παρέχεται από τις ΗΠΑ.Οι χώρες αυτές είναι πετυχημένες οικονομικά και όμως , λέει ο Τράμπ, η Αμερική επιδοτεί την ασφάλεια τους.
Ο κ. Τραμπ δίνει έμφαση και σε προσδοκώμενα κέρδη από τις εξαγωγές αερίου, προσδοκά 36 δις δολάρια από τις εγχώριες εξορύξεις.Οι εξορύξεις αυτές ωστόσο αφορούν το σχιστολιθικό αέριο και καταστρέφουν τον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στα 36 δις.Ήδη οι ΗΠΑ εξάγουν αέριο το οποίο τους περισσεύει, αλλά με τι κόστος..
 Ο Τράμπ εξαγγέλλει ένα νέο ναυτικό 350 μονάδων , μια νέα αεροπορία 1200 μονάδων και φυσικά την ολοκλήρωση ενος πυραυλικού συστήματος προστασίας ενάντια στα αντίστοιχα του Ιράν, Β Κορέας και Ρωσίας.
Έμφαση δίνει και στον κυβερνοπόλεμο αλλά και στην ανανέωση των πυραύλων Κρουζ.
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ο Τράμπ μιλάει για αριθμούς και δεδομένα εκτός κειμένου, κάτι που σημαίνει ότι όχι απλώς τα έχει αποστηθίσει αλλά ότι τα έχει μελετήσει.
Σε κάθε περιπτωση η κατάσταση που περιγράφει για τις αμερικάνικες Ε.Δ είναι αποκαρδιωτική. Πολλοί θα πούνε ότι η Ρωσία και η Κίνα μαζί διαθέτουν μόνο δύο αεροπλανοφόρα ενώ οι ΗΠΑ δέκα.Το θέμα όμως είναι ότι οι αμερικανικές Ε.Δ βρίσκονται σε τροχιά απομείωσης την στιγμή που οι ρωσοκινεζικές σε τροχιά αύξησης .Ο ίδιος ο Τραμπ λέει στην ομιλία του ότι ένα οπλικό σύστημα χρειάζεται δέκα χρόνια μέχρι να καταστεί επιχειρησιακό από την στιγμή της σχεδίασης τους μέχρι το στάδιο της ένταξης του στις Ε.Δ . Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πολύτιμο χρόνο και εάν σε προεκλογική ομιλία ο Τραμπ λέει τέτοιες άβολες αλήθειες μπορούμε εύκολα να φανταστούμε ότι κρύβει πολλές περισσότερες για ευνόητους λόγους.

Αλλά μιας και πιάσαμε το θέμα ας δούμε τι είχε δημοσιευσει το hellenic sunrise το 2014 σχετικά με την τραγική των Ε.Δ. κατασταση των ΗΠΑ όταν όλοι επηρεασμένοι απο τις ταινίες του hollywood επέμεναν σε καφενειακού επιπέδυ αναλύσεις για τηνκυριαρχία των ΗΠΑ :

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ - ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ - ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ'' ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΤΑΙΛΑΝΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ


«Πρόεδρε, συρρίκνωσα τον στρατό!»

Αλλαγή δομής και τακτικής για τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το συνολικό αριθμό του στρατεύματος να φτάνει τα επίπεδα του 1940.
Obama directs people to be seated before his remarks as a part of Memorial Day observances at Arlington National Cemetery in Arlington
REUTERS
Πάνε οι ημέρες που η παγκόσμια υπερδύναμη επιδείκνυε την ηγεμονική υπεροχή της με τον πλούτο της και τη στρατιωτική πυγμή της. Τώρα, λοιπόν, που η δημοσιονομική κρίση απαιτεί «ψαλίδι» σε προϋπολογισμούς και η διατήρηση του διεθνούς status quo ανάγεται σε πιο σύγχρονες μεθόδους, το αμερικανικό Πεντάγωνο δηλώνει έτοιμο να κάνει τη μεγάλη «στροφή», κατόπιν βέβαια και των σχετικών συστάσεων από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
ΠΗΓΗ http://www.fortunegreece.com/article/proedre-sirriknosa-ton-strato/
Στο πλαίσιο αυτό, ο αμερικανικός στρατός αναμένεται να συρρικνωθεί σε δύναμη. Για την ακρίβεια, θα πέσει γερό «μαχαίρι»! Από 522.000 άνδρες που μετρούσε στο ζενίθ του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, υπολογίζεται ότι θα περιοριστεί στους 440.000 μάχιμους. Κι έτσι, Θεού θέλοντος κι… Αφγανιστάν επιτρέποντος, θα γίνει ο μικρότερος στα αμερικανικά χρονικά μετά το 1940!

Στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» θα μπουν επίσης ολόκληροι οι πεπαλαιωμένοι στόλοι  των μαχητικών Α-10 και των κατασκοπευτικών U-2 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (τη θέση των τελευταίων έχει ήδη πάρει το υπερσύγχρονο, τηλεκατευθυνόμενο Global Hawk). Στον «πάγο» φαίνεται ότι θα μπουν τα σχέδια για το πολυδάπανο F-35, καθώς στον νέο αμυντικό προϋπολογισμό δεν αναφέρονται καν κονδύλια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής τους.
Το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» έχει αναλάβει να κάνει ένας ατρόμητος Τσακ: όχι… ο Νόρις, αλλά ο Χέιγκελ, ο Ρεπουμπλικανός ήτοι υπουργός Άμυνας στη κυβέρνηση των Δημοκρατικών του Ομπάμα. Οι παραπάνω προτάσεις για την αναμόρφωση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ φέρουν την υπογραφή του, και ουσιαστικά αποτελούν το πρώτο δείγμα της δική του πολιτικής «γραφής», πάντα σε συνεννόηση με τον Λευκό Οίκο.
«Πρόκειται για τη νέα αμερικανική τακτική πολέμου», σχολιάζουν οι New York Times, «με έμφαση στις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων και τον κυβερνοπόλεμο. Προτεραιότητα είναι πια η στρατιωτική παρουσία στο εξωτερικό, χωρίς να απαιτούνται χερσαίες δυνάμεις. Ένδειξη γι’ αυτό αποτελεί η πρόταση να διατηρηθεί ο σημερινός στόλος των έντεκα αεροπλανοφόρων».
 Τις ρηξικέλευθες αλλαγές ο Χέιγκελ τις προανήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας, μία εβδομάδα προτού ο Μπαράκ Ομπάμα καταθέσει το σχέδιο ενός «κουτσουρεμένου» προϋπολογισμού για το 2015 στο διχασμένο -και ήδη προεκλογικών ρυθμών- Κογκρέσο.
Το πνεύμα της ομιλίας του υπουργού Άμυνας, επισημαίνει το Associated Press, είναι «ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα των «σφιχτών» προϋπολογισμών, καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν πιο ασταθή, πιο απρόβλεπτο κόσμο, που απαιτεί έναν ευέλικτο στρατό».
«Εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως δε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, το Πεντάγωνο έλεγε ότι χρειαζόταν ισχυρή δύναμη πυρός, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή δύο πολέμων», γράφουν οι NYT. «Οι πρόσφατοι προϋπολογισμοί και η τελευταία χάραξη στρατηγικής, ωστόσο, καταμαρτυρεί ότι ο στρατός προετοιμάζεται για να μπορεί εφεξής να διεξάγει νικηφόρα έναν πόλεμο, ενώ παράλληλα θα μπορεί σε ένα δεύτερο πολεμικό μέτωπο να συγκρατεί την επιθετικότητας του εκάστοτε αντιπάλου, μέχρι να καταστεί δυνατή η μετακίνηση και η ανάπτυξη επαρκών δυνάμεων, προκειμένου να επιτευχθεί (κι εκεί) η νίκη».
Όμως, «οι προτάσεις φαντάζουν με ριψοκίνδυνη ζαριά, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου για τις ενδιάμεσες εκλογές στο Κογκρέσο», παρατηρεί το έγκριτο Poltico. «Στελέχη και από τους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς, και στη Βουλή και στη Γερουσία, ουδόλως ενθουσιάζονται με την ιδέα να κλείσουν βάσεις στις ΗΠΑ, να επιβραδυνθεί η αλυσίδα παραγωγής στην εγχώρια στρατιωτική βιομηχανία ή να βρεθούν οι ίδιοι στο επίκεντρο επικρίσεων ότι πετσόκοψαν αμοιβές και επιδόματα σε στρατιώτες και στις οικογένειές τους».
«Το Κογκρέσο έχει απορρίψει πολλάκις στο παρελθόν τα σχέδια που το Πεντάγωνο κάνει επί χάρτου», υπενθυμίζει. «Τώρα, κυρίως οι Ρεπουμπλικανοί, πιθανόν να θελήσουν να καθυστερήσουν κάθε σοβαρή αμυντική μεταρρύθμιση για μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς προσβλέπουν στο να αποκτήσουν τον έλεγχο και των δύο νομοθετικών σωμάτων».
«Εάν πάντως το Κογκρέσο δεν θελήσει αυτή τη φορά να συνεργαστεί, υπάρχει πάντα και η επιλογή της αυτόματης ενεργοποίησης των περικοπών στον προϋπολογισμό», γράφει με νόημα το Politico.
Και τότε -καταλήγει- «η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να δει τον «αφανισμό» όλων των ιπτάμενων «τάνκερ» KC-10 Extender και των μη επανδρωμένων Global Hawk. Επιπλέον, θα καθυστερήσει η αγορά μαχητικών F-35A. Το δε Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να χάσει σημαντικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροπλανοφόρου».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων