Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ-Ο Ερντογάν όμως θα διατάξει τον στρατό του να εισβάλει ειδάλως οι ίδιοι οι σύμμαχοι του θα τον στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.


Greek Spirit 
23-10-2016
Τα τελευταία τρία χρόνια συχνά πυκνά προειδοποιώ για το σχέδιο των Γερμανών -Τούρκων και Καταριανών για την πολιτισμική και οικονομική άλωση μας.Το σχέδιο αυτό προβλέπει την οικονομική αποσάθρωση , γιαυτό και στα μνημόνια μπήκαμε με πλαστά στοιχεία.Τώρα εάν υπάρχουν διάφορες αρσενικές κοιλαράδικες θεραπαινίδες της προδοσίας και του Σόιμπλε που λένε ότι εμείς φταίμε για την κατάντια μας, ε, αυτοί θα κριθούν όταν θα έρθει η ώρα.

Πέρα από την οικονομική άλωση το σχέδιο προβλέπει και την πληθυσμιακή  και όχι μόνο με τον απροκάλυπτο εποικισμό με  ΄΄πρόσφυγες'', όχι.Οι πρόσφυγες αυτοί ( όπως θέλετε πέιτε τους αλλά εγώ είμαι υποχρεωμένος από τον νόμο να τους αποκαλώ έτσι ) είναι μια σταγόνα στον ωκεανό του συνόλου του κάθε είδους μεταναστών ( όπως θέλετε πείτε τους αλλά εγώ είμαι υποχρεωμένος από τον νόμο να τους αποκαλώ έτσι )  από τριτοκοσμικές και μουσουλμανικές χώρες που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα τις δύο τελευταίες δεκαετίες. 
Το σχέδιο όμως είναι πολυεπίπεδο και σοφό και προβλέπει όχι μόνο την εισροή ξένων στοιχείων αλλά και την εκροή Ελλήνων και φυσικά νεαρών και οπωσδήποτε μορφωμένων  και ικανών για εργασία. 
Έχω προειδοποιήσει ότι η Τουρκία με καταριανά κεφάλαια θα αγοράσει σταδιακά την ελληνική οικονομία, μην παραξενευτείτε εάν την δείτε μέχρι και το χρέος μας να εξαγοράζει.Πριν όμως γίνει αυτό θα πρέπει να εκριζωθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα τόσο στις μεγάλες επιχειρήσεις όσο και στην λιανική μικρομεσαία αγορά.Την θέση των Ελλήνων βιομηχάνων, ξενοδόχων θα πάρουν οι Τούρκοι και την θέση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, από βιοτέχνες μέχρι τσαγκάρηδες, θα πάρουν οι επιδοτούμενοι ΄΄πρόσφυγες΄΄. Λέτε ότι θέλετε, αυτό είναι το σχέδιο.
Η Ελλάδα θα χωρισθεί σε Ειδικες Οικονομικές Ζώνες , τα έχω πει τα έχω γράψει .
Ωστόσο όλα τα παραπάνω είναι το αισιόδοξο σενάριο, υπάρχει και χειρότερο.
Η Τουρκία αποτελεί το μέσο, το όχημα, τον '' μπροστινό΄΄ της Γερμανίας και Κατάρ για την άλωση της Ελλάδας.Οι ΗΠΑ παρατηρούν ανήμπορες από μακριά.Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν τελειώσει γεωπολιτικά και ούτε χρήμα πλέον διαθέτουν ούτε στρατό για επιβάλουν την άποψη τους .Έχω παραθέσει κατά καιρούς στοιχεία αλλά δεν τα διαβάζετε και προτιμάτε να μου κάνετε σχόλια περι του αντίθετου, δεν ασχολούμαι πλέον , όποιος θέλει με ακούει .
Γερμανία και Κατάρ έχουν συνάψει συμμαχία με την μεν πρώτη να έχει υποσχεθεί να ισλαμοποιήσει την Ευρώπη σε αντάλλαγμα από την δεύτερη την παροχή αερίου είτε με αγωγούς είτε με τάνκερ.
Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι απαραίτητη είτε ως χώρα διέλευσης των αγωγών είτε ως χώρα τερματικών LNG τα οποία θα μεταφορτώνονται σε χερσαία μέσα και θα αποστέλονται στην Γερμανία.
Τα ελληνικά κοιτάσματα δεν είναι προς το παρόν εκμεταλλεύσιμα διότι με τις ισχύουσες τιμές υδρογονανθράκων δεν συμφέρει η εξόρυξη τους  εφόσον είναι υποθαλάσσια.Θα αποτελούν το στρατηγική απόθεμα του Κατάρ.
Παρατηρούμε όμως ότι η Τουρκία φέρεται ανεξέλεγκτα.και μπορεί να διατάζει και να επιβάλλει την θέληση της στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στο Ιράκ.

Ο υφυπουργός άμυνας των ΗΠΑ έδωσε επίσημα την άδεια στην Τουρκία να εισβάλει στο Ιράκ όπου γίνεται μια προσπάθεια να εκριζωθεί το Ισλαμικό Κράτος.Στην προσπάθεια συμμετέχουν από νότο οι Ιράνοί, Ιρακινοί και Αμερικάνοι από βορά οι Κούρδοι του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν και από δυτικά κανείς , κάτι που γίνεται επίτηδες για να μπορούν οι τζιχαντιστες να διαφύγουν στην Συρία. Η Τουρκία ενδιαφέρεται για την Μοσούλη και στην ουσία αναμένουν ότι μετά την απελευθέρωση της θα παραμείνουν εκεί ως δυνάμεις κατοχής .Οι Ιρακινοί βέβαια θεωρούν την Μοσούλη ως ιρακινό έδαφος και απειλούν με πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.Οι ΗΠΑ αδύναμες απλά κάνουν την  ΄΄παλαβή΄΄ και είναι έτοιμες να υποκύψουν στην συγκυρία.

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι η Τουρκία κάνει ότι θέλει, όπου θέλει κι συνεπώς τίποτα  δεν μας εξασφαλίζει ότι μετά το Ιράκ δεν θα είναι η σειρά μας.

Ωστόσο, ίσως η περιπέτεια στο Ιράκ να είναι το τέλος των Τούρκων.Ο Τουρκικός στρατός στα χαρτιά είναι πολύ πιο εξοπλισμένος από τον Ιρακινό. Όμως ο τουρκικός στρατός είναι κατά βάση στρατός μη επαγγελματιών, φαντάρων που κάνουν θητεία. Ας μην μπερδευόμαστε με τον  30ετή πόλεμο στο τουρκικό Κουρδιστάν ο οποίος έχει γίνει πηγή παραφιλολογίας για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τις δήθεν ικανότητες και εμπειρία που απέκτησαν εκεί.Στον πόλεμο αυτό ενεπλάκησαν τόσο μονάδες του τουρκικού στρατού με σύσταση μη επαγγελματιών όσο και αυτών των επαγγελματικών ειδικών δυνάμεων στρατού και χωροφυλακής.Όλοι απέτυχαν και ο κύριος λόγος είναι η τεμπελιά τους και η άρνηση τους να μάθουν από τα λάθη τους.

Μετά από 30 χρόνια πολέμου στις ανατολικές κουρδικές επαρχίες οι Τούρκοι το μόνο που κατάφεραν είναι η αντιγραφή του αποτυχημένου Αμερικανικού μοντέλου των Forward Operating Bases -FOB, δηλαδή των απομονωμένων φυλακίων στην κουρδική ενδοχώρα , φυλάκια με δύναμη λόχου ή διμοιρίας με ενίσχυση αρμάτων και υποτιθέμενη αεροπορική κάλυψη τα οποία οι Κούρδοι καθημερινά εξαερώνουν.
Οι όποιες επιτυχίες των Τούρκων στο τουρκικό Κουρδιστάν τους τελευταίους μήνες οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην ισοπέδωση των μεγάλων κουρδικών πόλεων και αστικών κέντρων με ειδικές δυνάμεις και πυροβολικό.Οι Τούρκοι κατέφυγαν σε μια κατ ουσίαν γενοκτονία εναντίον των αμάχων Κούρδων μέσα στις πόλεις τους με αποτέλεσμα να καμφθεί το ηθικό τους.
Στο Ιρακ όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.Ο Ιρακινός στρατός πριν από δυο χρόνια και μπροστά στην επέλαση των τζιχαντιστών πετούσε τα όπλα του και έτρεχε πανικόβλητος υποχωρώντας μπροστά στην επίθεση των τζιχαντιστών.Ωστόσο σε κάθε περίπτωση έχει έρθει αντιμέτωπος με τους τζιχαντιστές πολλές φορές και έχει αποκτήσει εμπειρία. Η σημαντικότερη ποιότητα ενός στρατου΄δεν είναι καμία από τις ανοησίες που ξεστομίζουν οι διάφοροι γραφιοκράτες στρατηγοί των μετόπισθεν όπως πχ η σκοπευτική ικανότητα, η γνώση χρήσης των οπλικών συστημάτων και μέσων. Αυτό που κάνει ένα στρατό να νικάει είναι η προθυμία του να εμπλακεί σε μάχη,η σχετική αδιαφορία του για απώλειες. Οι Τούρκοι στο τουρκικό Κουρδιστάν χρόνια τώρα ψείριζαν την μαϊμού.Οι Τούρκοι στρατιωτικοί αντιμετώπιζαν το Κουρδιστάν ως μια θανατηφόρα αγγαρεία την οποία εκτελούσαν ανόρεχτα και χωρίς να εντρυφούν. Διαβάστε εδώ

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟ 2011 ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΣΙΚ ΚΟΣΑΝΕΡ ΟΜΟΛΟΓΕΙ : ΄΄ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΑΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ '' https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4043.html

Οι Ιρακινοί μαχητές δεν είναι φανταράκια που κάνουν την υποχρεωτική θητεία τους, είναι στρατιώτες που έχουν υποστει μεν ήττες αλλά τώρα αναδιοργανωμένοι χρησιμοποιούν αυτή την εμπειρία για να υπερασπιστούν την χώρα τους.Είναι στρατιώτες που έχουν αντικρίσει το θηρίο κατάματα.Οι Ιρακινοί στρατιώτες προέρχονται από μια βασανισμένη χώρα της οποία οι κάτοικοι είναι πλέον πολύ πιο σκληροί από τον μέσο Τούρκο στρατιώτη.Όσο για όσους υποστηρίζουν ότι οι Τούρκοι θα εμπλέξουν τις ειδικές δυνάμεις τους έχω να πω ότι τα άρματα και το πυροβολικό που είναι απαραίτητα δεν αποτελούνται από ειδικές δυνάμεις και ότι όσες μονάδες ειδικών δυνάμεων να εμπλέξουν τελικά, ποτέ δεν θα επαρκέσουν για να καλύψουν το μέτωπο, ακριβώς διότι οι ειδικές δυνάμεις είναι για ειδικές αποστολές και όχι για την αντικατάσταση των ανίκανων συμβατικών δυνάμεων.
Οι Τούρκοι στρατηγοί  έχουν αποδείξει στο Κουρδικό μέτωπο της Ανατολίας ότι δεν υπολογίζουν τις απώλειες αλλα δεν έχουν αποδείξει ακόμα πως μπορούν να πείσουν το προσωπικό τους για σοβαρή προσπάθεια.
ΑΠΟΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2016 ΤΟ HELLENIC SUNRISE ΕΓΡΑΦΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ 


 Ο Ερντογάν όμως θα διατάξει τον στρατό του να εισβάλει ειδάλως οι ίδιοι οι σύμμαχοι του θα τον στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

5-5-2016
Ερντογάν-Νταβούτογλου σε κόντρα. Ο Ερντογάν έχει πλέον απομονωθεί, οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει με Ρωσία για την δημιουργία Κουρδικού κράτους.Οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν ούτε τον στρατό, ούτε τα χρήματα για υπερπόντιες περιπέτειες στην Συρια απέναντι στον ρωσικό στρατό. Εξάλλου ο Ομπαμα έχει δείξει με τα ανοίγματα του στο Ιράν και την άρνηση του το 2013 να εισβάλει στην Συρία -πολύ πριν αναλάβουν οι Ρώσοι και το Ιράν ολοκληρωτικά την κατάσταση -ότι δεν θέλει περιπέτειες.
Η Αμερική στήριξε το σχέδιο Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ για την κατασκευή αγωγού Κατάρ -Ευρώπης όπως και στήριξε τον πόλεμο εναντίον της Συρίας και του Άσαντ ο οποίος ήταν ο μόνος που αρνήθηκε την διέλευση του αγωγού απο την Συρία.
Όμως οι ΗΠΑ διάγουν οικονομική κρίση με μείωση της οροφής του στρατού και συγκέντρωση των προσπαθειών στο μέτωπο του Ειρηνικού και απέναντι στην Κίνα.

Ο Ενρτογάν έχει στηριχθεί απο το Κατάρ με οικονομική βοήθεια τόσο σε προσωπικό επίεπδο όσο και σε κρατικό.Το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία με παρασκηνική χρηματοδότηση και οικονομική βοήθεια έβγαλαν το 2013 την Τουρκία απο την επιτήρηση του ΔΝΤ μετά απο 40 χρόνια. Το Κατάρ και οι Σαουδάραβες έντυσαν με χρυσό τον Ερντογάν και την οικογένεια του. με αδιαφανείς φυσικά διαδικασίες .Το αντάλλαγμα που έδωσε η Τουρκία ήταν και είναι η βοήθεια και υποστηριξη προς το Ισλαμικό Κράτος και η επιβολή μιας ισλαμιστικής χούντας στην Τουρκία χαρακτηριστκό της οποίας είναι η απέραντη κρατική αυθαιρεσία..
Ο Ερντογάν δεν μπορεί να δεχθεί τα σχέδια ΗΠΑ και Ρωσίας για δημιουργία Κουρδικού κράτους για δύο λόγους α.Διότι θα τον κρεμάσουν ως προδότη οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του και β. διότι το Κουρδκικό κράτος θα αποτελέσει ακόμα ενα νέο εμπόδιο στην κατασκευή του αγωγού Κατάρ -Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας -Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας -Αυστρίας-Γερμανίας.
Οι καταριανοί ταίζουν τον Ερντογάν και την Τουρκία εδω και χρόνια και είναι σε θέση να τον εκβιάζουν.Το Κατάρ χρηματοδοτεί τα εξοπλιστικά της Τουρκίας και το Καταρ θέλει τώρα την Τουρκία να εισβάλει στην Συρία, εδώ και τώρα, για να ακυρώσει τα σχέδια ΗΠΑ -Ρωσίας για Κουρδικό κράτος και για να αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό.
Βλέπετε η Αμερική δεν έχει διάθεση ούτε τα μέσα να κάνει αυτή την δουλειά, οι Καταριανοί όμως έχουν δώσει τρις για να εξαγοράσουν συνειδήσεις στην Τουρκία και για να θωρακίσουν τον στρατό της και την οικονομία της.
Από κοντά και η Γερμανία η οποία βλέπει ότι όπως ακριβώς και με τους Άραβες έτσι και με τους Γερμανούς η στάση των ΗΠΑ έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Ο Ομπάμα αρχίζει να αγνοεί τους σαουδάραβες και καταριανούς, ή μάλλον να βίσκεται σε ανοιχτή κόντρα πλέον μαζί τους , το ίδιο και με την Γερμανία.Οι ΗΠΑ θέλουν την Γερμανια να προσυπογράψει την TTIP, την συμφωνία που θα υποτάξει την Ευρώπη στις ΗΠΑ και τις πολυεθνικές της.Η Γερμανία παρόλο που απο το τέλος του Β΄ ΠΠ έχει τον ρόλο του τοποτηρητή των ΗΠΑ, τελευταία δεν αποτελεί και τόσο πειθήνιο όργανο τους.
Γερμανία -Κατάρ και Τουρκία είναι πλέον ένας συμμαχικός άξονας ο οποίος είναι απομονωμένος.Η Γερμανία απο τον Ιούνιο του 2016 θα επιτρέπει στα  80 εκατομμύρια των Τούρκων να ταξιδεύσουν ελεύθερα στην Ευρώπη κ χωρίς βίζα. Μας ρώτησε κανείς ΟΧΙ ΒΈΒΑΙΑ. Η Γερμανία χρειάζεται την Τουρκία όπως ακριβώς και το Κατάρ. Ο Ερντογάν πιέζεται και απο τις δύο πλευρές να εισβάλει στην Συρία και αντιμετωπίσει την Ρωσία, και δεν μπορεί να κάνει πίσω εφόσον οι σύμμαχοι του έχουν αρκετά στοιχεία για να τον εκβιάζουν αλλά έχουν και τον τρόπο να τον στηρίζουν, μαστίγιο και καρότο.
Οι τούρκοι στρατηγοί έχουν διαφωνήσει ανοιχτά με τον Ερντογάν στο θέμα της εισβολής στην Συρία.Τωρα ήρθε η σειρά του Νταβούτογλου, του πιο στενού συνεργάτη του Ερντογάν.
Ο Ερντογάν όμως θα διατάξει τον στρατό του να εισβάλει ειδάλως οι ίδιοι οι σύμμαχοι του θα τον στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Το Κατάρ και οι σαουδάραβες δεν ενδιαφέροναι εάν οι τουρκοι χάσουν χιλιάδες στρατιωτών, έτσι κι αλλιώς εάν αφήσουν την Ρωσία να αλωνίζει στην Συρία τότε η οικονομική τους καταστροφή θα είναι σίγουρη. Καμία πλευρά δεν μπορεί να κάνει πίσω,ούτε οι Τουρκοι και οι σύμμαχοι τους , ούτε οι Ρωσοι. Ο πόλεμος θα γίνει και μάλιστα με την Αμερική να κάνει ότι δεν βλέπει.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ότι και να πειτε 2.000.000 Έλληνες νοσταλγούν τον ανδρέα και το γερο καραμανλή. Και 1.000.000 θα ξαναψηφίσει συριζα. Ας κάνει το διαμαρτυρόμενο κλαψιάρη των καναλιών. 3.000.000 είναι συνταξιούχοι πασόκοι.
Ο χρήστης alex fil είπε…
Εκεί που έρχεται η ώρα χωρίς επιστροφή είναι το Χαλέπι. Ο Στρατός του Ερντογάν χωρίζεται απο τον στρατό του Άσαντ απο μια πολύ λεπτή κουρδική ζώνη στα βόρεια.
Τι πιστεύει το ιστολόγιο οτι θα συμβεί εάν αποκτήσουν μέτωπο ο Συριακός Αραβικός στρατός με τον τουρκικό στρατό;
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Tίποτα δεν θα γίνει.Η δυτική Συρία είναι υπό την εποπτεία της Ρωσίας και Ιράν. Απο τις παρασκηνιακες διαβουλευσεις ρωσωιρανων και τουρκων θα κριθει η κατάσταση .Σε καθε περίτωση ρώσοι και ιρανοί ενδιαφέρονται να μείνει ελέυθερο το τμήμα που οδηγεί στα παραλια της Συρίας, οπου θα καταληγει ο Ιρανικός αγωγός αερίου.Το Χαλέπι αποτελει μεν πόλη σύμβολο αλλά καθαρα τεχνικά μιλώντας δεν χρησιμευει σε κάτι στου Ρωσους και Ιρανούς.Πιο πολύ χρησιμευουν η Δαμασκός και η Χόμς και ο Λίβανος που αποτελει τον επόμενο στόχο Ρωσων και Ιρανών. Στους ρωσοιρανους ειναι αδιαφορο εάν η Συρία τριχοτομηθει, αυτοι θελουν το δυτικο κομάτι, την Δαμασκό και τα παράλια Όλα γινονται γύρω απο το ενεργειακό και τους αγωγούς.Να εμποδισθεί ο αγωγός Κατάρ -Τουρκία-Ελλάδα-Ευρώπη και να προκριθεί ο αγωγός Ιράν-Ιράκ(ωότιο σιιτκό) -Συρία.Υπόψιν ότι Καταριανά και Ιρανικά κοιτάσματα είναι όμορα, συνορευουν δηλαδή τα ΄΄οικόπεδα΄΄ στην θαλασσα του Περσικού κόλπου https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/10/blog-post_13.html
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενοείς τον προθυπουργό του τσοβόλα δώστα όλα? η μήπως τον αρχιβδέλυγμα που τον αποκαλούν εθνάρχη? Μάλον προδότη αθναρχίδα έπρεπε να τον λένε και ναζοπροσκυνητή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων