Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ


                                                                                                       14-12-2016                                                                                                                                                                                                                                                                      Greek Spirit 
Τον Μάρτιο του 2013 ο Ερντογάν ήρθε σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τους Κούρδους και το ΡΚΚ. Ο Ερντογάν υποσχέθηκε σειρά ευνοϊκών μέτρων υπέρ των Κούρδων όπως η διδασκαλία της Κουρδικής στα σχολεία, η αμνηστία των ανταρτών, η αναγνώριση τους ως μειονότητα κάτι το οποίο αποτελούσε καινοτομία εφόσον στην Τουρκία δεν υπάρχουν επίσημα αναγνωρισμένες μειονότητες, και στο τέλος αφέθηκε να εννοηθεί ότι η Τουρκία θα αναγνώριζε την αυτονομία ή ημιαυτονομία των Κούρδων της Τουρκίας εντός της τουρκικής επικράτειας. Η συμφωνία αυτή είχε ακόμα και τις ευλογίες του έγκλειστου Οτσαλάν.Αντίθετοι με την συμφωνία ήταν οι Κεμαλικοί και ειδικά οι στρατιωτικοί. Ωστόσο οι Κούρδοι αποδέχθηκαν την κατάπαυση του πυρός και προς στιγμήν φάνηκε κάποια ακτίδα φωτός στην 25ετή σύρραξη μεταξύ Κούρδων και Τουρκίας.

Ο Ερντογάν και ο κολαούζος του, Νταβούτογλου, φάνηκαν ως οι νέοι οραματιστές σε μια κίνηση υψηλού πολιτικού περιεχομένου που αν μη τι άλλο έπαυε έναν αιματηρότατο πόλεμο και οδηγούσε την Τουρκία σε μια πρωτοφανή σε ρεαλισμό και σωφροσύνη πρωτοβουλία.


Το Κατάρ το οποίο αποτελεί τον χρηματοδότη της Τουρκίας αλλά και οι ΗΠΑ δεν φάνηκαν να έχουν σοβαρές αντιρρήσεις για την συμφωνία. 'Ισως γιατί ο Ερντογάν θα έπαιρνε ως αντάλλαγμα τους ψήφους των 20 εκατομμυρίων Κούρδων, ψήφους που χρειάζονταν για να αναδειχθεί ως πρόεδρος τη Τουρκίας και να περάσει το νέο σύνταγμα το οποίο θα υποβάθμιζε την βουλή και θα έδινε υπερεξουσίες στον πρόεδρο. Έτσι ο Ερντογάν θα προωθούσε την ισλαμική ατζέντα και θα απέδιδε τα υποσχόμενα προς τα αφεντικά του, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους ξέσπασαν ταραχές στην Κωνσταντινούπολη οι οποίες εξαπλώθηκαν σε όλη την χώρα για πολλές εβδομάδες.Οι Κούρδοι πιστοί στην συμφωνία δεν συμμετείχαν στις ταραχές,ούτε καν οι αστικοί πληθυσμοί των Κούρδων.

Όμως ο Ερντογάν έχασε τον έλεγχο και σύντομα εγκατέλειψε την διακυβέρνηση της χώρας και επιδόθηκε σε κυνήγι υπαρκτών και κυρίως φανταστικών εχθρών οι οποίοι θα προκαλούσαν τα επεισόδια.Κατάφερε να έρθει σε ρήξη με την επιχειρηματική -κοσμική και όχι ισλαμική-ελίτ, κατακρήμνισε την οικονομία και μαζί με τον τότε στενό συνεργάτη του και διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν κλείσθηκε το γραφείο του βλέποντας φαντάσματα.

Οι Κούρδοι γρήγορα απαίτησαν την συνέχιση των διαπραγματεύσεων και της ολοκλήρωσης των συμφωνηθέντων όμως ο Ερντογάν ακριβώς όπως όλοι οι παρανοϊκοί δικτάτορες δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα.Κάποιες καθυστερημένες κινήσεις για να καλοπιάσει τους Κούρδους και μάλιστα με απεσταλμένο τον Χακαν Φιντάν δεν είχαν επιτυχία.Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε σήμερα. Οι Κούρδοι της Τουρκίας σφάζονται καθημερινά μέσα στις πόλεις τους και οι Κούρδοι της Συρίας μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κρατους αλλά και του τουρκικού στρατού στην τουρκοσυριακή μεθόριο.

Ο Ερντογάν μάλιστα αφού απέτυχε να σύρει τις ΗΠΑ σε επιχειρήσεις στην Συρία εναντίον των Ρώσων και αφου απέτυχε να υποστηρίξει τους ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους βλέπει με τρόμο την όλο και πιο πιθανή δημιουργία Κουρδικού κράτους που θα αποσπάσει εδάφη και από την Τουρκία.

Συνεπώς δεν μπορείς ποτέ να κάνεις συμφωνίες με τους Τούρκους, ποτέ.

Η Τουρκία ακόμα και τους ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους, τους μέχρι πριν από λίγους μηνες προστατευόμενους της, ακόμα κι αυτούς ΄΄αδειάζει΄΄  προκειμένου να δημιουργήσει το πρόσχημα για να εισβάλει στην Συρία και στην καρδιά της Κουρδικής αντίστασης  

.
Συνεπώς δεν μπορείς ποτέ να κάνεις συμφωνίες με τους Τούρκους, ποτέ.
Το 2013 ο Ερντογάν βομβαρδισε άμαχους στην Δαμασκό προκειμένου να ενοχοποιήσει το καθεστώς Άσαντ και να προκαλέσει την στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.Λίγους μήνες αργότερα διέρρευσε απομαγνητοφώνηση του τουρκικού  συμβουλίου ασφαλείας  στο οποίο ακούγονται υπουργοί και στρατηγοί να εισηγούνται την δημιουργία προβοκάτσιας στην τουρκοσυριακή μεθόριο, βάζοντας την τουρκική ΜΙΤ να βομβαρδίσει  Τούρκους πολίτες σε μεθοριακή πόλη για να δοθεί και πάλι η αφορμή για διεθνή επέμβαση στην Συρία.Ευτυχώς οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν έφαγαν το παραμύθι.
Με αυτούς του τύπους συνδιαλέγονται οι Κύπριοι σήμερα

Η ιστορία και τα έργα του Ερντογάν αποδεικνύουν αυτό που οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έλεγαν απο το 2011 γι αυτόν, ότι είναι ασταθής ψυχολιγικά, δηλαδή τρελός .


Σχόλια

Γράφετε : "Το καλοκαίρι του ίδιου έτους ξέσπασαν ταραχές στην Κωνσταντινούπολη οι οποίες εξαπλώθηκαν σε όλη την χώρα για πολλές εβδομάδες..."

Εκεί, λοιπόν, που τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά με τους Κούρδους και οι ΗΠΑ και Κατάρ δεν είχαν αντίρρηση, ξαφνικά, ξέσπασαν αυτές οι ταραχές.
Αυτό ακριβώς το γεγονός, το οποίο φαίνεται να οδήγησε σε αποτυχία την συμφωνία με τους Κούρδους, το περνάτε χωρίς να το αξιολογήσετε και να το αναλύσετε.
- Ποιά η εμφανής και ποιά η αφανής(αν υπάρχει) αιτία αυτών των επεισοδίων;
- Γιατί αυτά τα επεισόδια οδήγησαν στην αποτυχία συνεννόησης με τους Κούρδους;
- Γιατί ο φίλος μου το Ταγίπ, έχασε τον έλεγχο; Τι δεν έκανε καλά; Τι δεν "ανέγνωσε" σωστά;

Θα το εκτιμούσα πολύ, αν εκφράζατε την γνώμη σας επ' αυτών;
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Τα επεισόδια οδήγησαν σε σταμάτημα των ειρηνευτικών διαδικασιών διότι ο ερντογάν φοβήθηκε γενικά τόσο πολύ που έπευσε να λειτουργεί, παρέλυσε και κρύφτηκε κάτω απο το γραφείο του.Το γραφω ήδη στο κείμενο. Ας μην ψάχνουμε για θεωρίες συνομωσίας, η ιστορία είναι απλή .Ο ταγίπ είναι φοβητσιάρης και αυτό είναι όλο.Ο κόσμος τείνει να θεωρεί τους εξουσιαστές του ως a priori έξυπνους και ιδιοφυίεις και ότι μόνο κάποια άλλη δύναμη μπορει να τους πλήξει.Λάθος,ο ταγίπ είναι ένας ακόμα ανόητος χαλβας Τα επεισόδια δεν δημιουργήθηκαν απο κάποια σκοτεινή δύναμη,ουτε Αμερική ούτε Ρωσία.Το γραφω ήδη στο κείμενο,ουτε οι Κούρδοι συμμετείχαν,ούτε και οι Αλεβίτες.Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει στην Ελλάδα είναι ότι στην Τουρκία υπάρχουν εκατομμύρια αριστεριστές και μάλιστα στην αστική τάξη.Ο αριστερισμός ταιριάζει απόλυτα με την ανατολίτκη κουλτούρα διότι προάγει την τεμπελιά, μεταφέρει τις ευθύνες για τα λάθη σε κάποια άλλη αιτία όπως το κεφάλαιο, έιναι ιδεοληπτικός όπως ακριβώς όλοι οι ανατολίτες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τος και επίσης προάγει την μεμψιμοιρία και την γκρίνια κάτι που γοητεύει τους ανατολίτεςκαι . Η υποκουλτούρα του αριστερισμού ταιριάζει απόλυτα με τον ανατολίτικο χαρακτήρα .Χαρακτηριστικό των αριστεριστών ωστόσο στην Τουρκία είναι ότι είναι ΄΄βολεμένοι΄΄αστοί και είχαν τον χρόνο να διαδηλώσουν εναντιον της τσιμεντοποίησης του πάρκου Γεζί.Αυτό είναι μια ακόμα έκφανση του αριστερισμού, η δήθεν οικολογικη συνείδηση με κοντόφθαλμες θεωρήσεις και επαναστατικές γυμναστικές.Η Τουρκια είχε πάντα απολυταρχικά καθστώτα διότι εαν οι τουρκοι αφεθούν ελέυθεροι θα γίνουν όλοι καφενόβιοι αμπελοφιλόσοσφοι και θα εκφέρουν όλη τηνημέρα αριστερά τσιτάτα. Βέβαια οι ταραχές επεκτάθηκαν κατόπιν και σε πραγματικά φτωχά λαικά στρώματα και κατέληξαν σε εξέγερση εναντίον του ταγίπ ο οποίος σαν γνησιος ανατολίτης κι αυτός ..αφόδευσε πάνω του κυριολεκτικά και έβαλε τον Χακάν Φιντάν να τον προστατεύει και έβαλε την αστυνομία να σκοτώνει 15χρνα παιδιά.Η θρασυδειλια είναι ενα ακόμα χαρακτηριστικό των ανατολιτών
Είναι μία πολύ λογική εξήγηση, αν πραγματικά οι αποφάσεις λαμβάνονταν από τον Ερντογάν.
Ωστόσο, η Τουρκία διαθέτει Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο, υποθέτω, δεν είναι ένα διακοσμητικό όργανο, όταν μάλιστα πρόκειται γιά θέματα Εθνικής Ασφαλείας και ζωτικών συμφερόντων, όπως ήταν η συνεννόηση με τους Κούρδους.

Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι, μία μακροπρόθεσμη σχεδιασμένη πολιτική (αυτή της "επίλυσης" του Κουρδικού) που αφορούσε μάλιστα την ίδια την δυνατότητα επιβίωσης του Τουρκικού κράτους και της Τουρκικής ελίτ στο μέλλον, αφέθηκε να καταρρεύσει εξ αιτίας ενός ξαφνικού και ήσσονος σημασίας γεγονότος όπως ήταν η διαδήλωση γιά το πάρκο Γεζί.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Να σας θυμήσω ότι αμέσως μετά τις ταραχές ο ερντογάνκατεφέρθηκε εναντίον του ομίλου KOC του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου της τουρκιας που συνεισφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ το 5% του τουρκικού ΑΕΠ (Ναυπηγεία-ξενοδοχεία, τράπεζες κτλ).Ο ερντογάν επειδή ξενοδοχείο του ομίλου άνοιξε τις πόρτες του lobby του για να εισέλθουν για προστασία οι διαδηλωτές μια μέρα ταραχών, θεώρησε ότι ο όμιλος KOC ( από το επίθετο της οικογένειας,κάτι σαν τους Λάτσηδες εδω) βρίσκεται πίσω απο τις ταραχές. Ο όμιλος αυτός δεν συγκαταλέγεται στον στενό κύκλο των τουρκων radicals μουσουλμάνων επιχειρηματιών που αναδείχθηκαν απο τα κεφάλαια του Κατάρ και που αριθμούν στις 3,000. Ο όμιλος KOC ανήκει στο παλαιό κεμαλικό κοσμικό πατριωτικό χώρο κάτι που είναι αρκετό για τον ερντογάν για να τον δαιμονοποίησει.Δηλαδή ο ερντογάν προτίμησε να συγκρουσθεί με το 5% του ΑΕΠ επειδή ο θυρωρός του ξενοδοχείου ανοιξε τς θλυρες σε δαρμένους διαδηλωτές.Αμεσως οι μεγάλοι επενδυτές άρχισαν να αποσύρουν τα κεφάλαια τους απο την Τουρκία φοβούμενοιγια την αλλοπορόσαλη πολιτική του ερντογάν και η κεντρική τουρκική τράπεζα εκλιπαρούσε τον ερντγάν να λογικευθεί ειδάλως θα έπρεπε να αυξήσουν ταεπιτόκια για να τραβήξουν τα κεφάλαια πίσω, κάτι που θα αύξανε τα ελλείματα .Δενβλέπω πουθενά που ο ερντογάν συμβουλευτηκε κάποιο ανώτερο θεσμικό όργανο.Το συμβούλιο ασφαλείας στην εποχή ερντογάν εξάλλου ελέγχεταιεξ ολοκλήρου απο αυτόν.Πανε οι εποχές του κεμαλικού κατεστημένου του στρατού. Τελικά ο ερντογάν σοβαρεύτηκε για λίγο και αποσόβησε την σύγκρουση με τον KOC αλλά τελικά έχασε το κουρδιστάν
Ευχαριστώ γιά τα επεξηγηματικά σχόλιά σας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων