«Κein pardon» (Δεν υπάρχει συγγνώμη)

 
                               
Του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΕΛΟΥ
19-12-2016
Η επιγραφή κρεμασμένη ψηλά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Μανχάιμ, απειλούσε όσους θα τολμούσαν να μπουν στο τρένο, χωρίς να επικυρώσουν το εισιτήριό τους. Ούτε «παρακαλείσθε να επικυρώσετε» ούτε τίποτε. Μόνο η ξερή προειδοποίηση που θα ταίριαζε περισσότερο στην πρόσοψη στρατοπέδου συγκέντρωσης. Δύο λέξεις μοναχά σαν βήχας πνιχτός, σαν στρίγκλισμα σκουριασμένης  γκαραζόπορτας, σαν  εκδήλωση ερωτισμού  στα γερμανικά.
«Kein pardon».

Τουτέστιν, δεν υπάρχει λύπηση ή συγγνώμη! Μόνο τιμωρία. Δεν υπάρχουν  ελαφρυντικά, ούτε συγγνωστή αμέλεια, ούτε πλάνη, ούτε επιείκεια. Μοναχά η ποινή, ο πέλεκυς, το τσεκούρι, με το οποίο ζούσαν ζωσμένοι οι πρόγονοι των σημερινών Γερμανών μέσα στα σκοτεινά δάση τους.
Θα πει κάποιος πως είναι θεμιτό το κράτος να προειδοποιεί και να υπενθυμίζει στους πολίτες τις υποχρεώσεις τους. Έτσι γίνεται παντού. Πουθενά, όμως, δεν υπάρχει αυτό το «kein pardon». Για να το ξεστομίσεις, πρέπει να έχεις προπονηθεί  πάνω σε πτυελοδοχείο ή να έχεις μάθει τα γερμανικά.
Κοντολογίς, όποιος  συλλαμβάνεται, τιμωρείται αυστηρά. Κι ας έχουν πει κάποιοι μεγάλοι Γερμανοί νομικοί πως η επιείκεια είναι η αντανάκλαση της ιδέας της δικαιοσύνης. Μόνο η τιμωρία σώζει! Το διακηρύσσει η προτεσταντική ηθική και η  ταμπέλα στον σταθμό της γερμανικής πόλης Μανχάιμ. Κάτι ανάλογο ξεφώνιζαν κάποιες άλλες ταμπέλες στα στρατόπεδα του Νταχάου, του Μπέλσεν,  του Μπιρκενάου,  του  Άουσβιτς .
Για τους Γερμανούς, ο  πλησίον είναι μόνο ο κρατούμενος ή, έστω, το θύμα του επαγγέλματος στο οποίο οι ίδιοι και οι Άγγλοι διέπρεψαν ανταγωνιζόμενοι. Του τοκογλύφου.
«Kein pardon».
Δεν γλιτώνεις. Η παραβίαση της ευταξίας στη χώρα των Γότθων έχει ως συνέπεια τη σύλληψή σου για τα περαιτέρω. Είναι γνωστό πως  η υπακοή είναι το πρώτο μέλημα για τον Γερμανό, όπως η κλεψιά για τον  Γύφτο, η κακότητα για τον Τούρκο και η σαχλαμάρα, δυστυχώς, για τον  Έλληνα.
Στη Γερμανία, αν σε τσιμπήσουν να παρανομείς, κατά το κοινώς λεγόμενο, την έβαψες. Εκεί δεν ανέχονται τις εκτροπές, εξαιρουμένων, φυσικά, των απλών παραβάσεων,  όπως  είναι η ενεργητική και παθητική δωροδοκία από τις γερμανικές πολυεθνικές προς τρίτους, οι μίζες, η κρατική και τραπεζική τοκογλυφία και γενικώς τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Γερμανοί έχουν επίσης  μια παροιμιώδη ανεκτικότητα στην ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας, προς τούτο έχουν φυτέψει  στη χώρα τους ειδικά μπουρδέλα που ικανοποιούν την ακμάζουσα τάση τους προς την κτηνοβασία. Ακόμη είναι -και το αξίζουν- οι πρώτοι πελάτες της διεθνούς παιδεραστίας στις δυστυχισμένες χώρες της Ανατολής, εκεί που ο ιμπεριαλισμός και η μαφία επενδύουν για τον σκοπό αυτόν τεράστια  κεφάλαια.
Επομένως, νομιμοποιούνται να σου φωνάξουν με την «ευγένεια» ενός κροκοδείλου:
«Kein pardon».
Στη Γερμανία, αν δεν σε πιάσουν «στα πράσα», θα σε καρφώσει ο γείτονας, ο φίλος ή ακόμα και η γκόμενα. Φίλος δικηγόρος, με σπουδές στην Πολιτική Δικονομία στο Μόναχο, μου διηγήθηκε πως έκοψε ένα λουλούδι από δημοτικό πάρκο και το χάρισε στη Γερμανίδα φίλη του. Την επομένη, του ήρθε το πρόστιμο. Τον είχε καταδώσει η ίδια!
«Kein pardon».
Άλλος φίλος, σπουδαίος σήμερα μαθηματικός, φοιτητής τότε,  ταξίδευε σιδηροδρομικώς από τη Δανία  προς τη Γερμανία. Στον  έλεγχο, βρέθηκε το εισιτήριό του σε αταξία. Αμέσως το τρένο σταμάτησε στη χιονισμένη ερημιά και ο ελεγκτής του ζήτησε να πληρώσει την αξία του εισιτηρίου. Δεν είχε. Τότε, η πόρτα άνοιξε και με σκαιό ύφος του ζήτησε να κατεβεί από το τρένο. Εκεί, στο πουθενά μέσα στη νύχτα!  Ο φίλος αντιστάθηκε, το τρένο καθυστερούσε. Ένας καλοντυμένος Γερμανός προσφέρθηκε να πληρώσει κι έτσι το επεισόδιο έληξε. Όταν τον ευχαρίστησε, ο άλλος του είπε πως το έκανε αποκλειστικά και μόνο  γιατί βιαζόταν! Αν, δηλαδή, δεν βιαζόταν, ο νεαρός θα κατέληγε  κατεψυγμένος ή τροφή στην κοιλιά των λύκων!
«Kein pardon».
Παρά ταύτα οι «φίλοι μας οι Γερμανοί» έχουν προφορικώς ψελλίσει κάτι ανοησίες για συγγνώμη. Ως εραστές της Ελλάδος υποτίθεται,  ταξιδιώτες, αρχαιοκάπηλοι, συγγραφείς, ιστορικοί, απλοί πολίτες. Άπαντες με το θράσος του ρινόκερου σαν να μη συνέβη τίποτα. Σαν να ήταν οι κακουργίες τους απλά φυσικά φαινόμενα όπως το χαλάζι και η βροχή.
13-12-1943, Καλάβρυτα. Ερήμωση, σφαγή, πυρκαγιά. Ο χρόνος σταμάτησε ! Το ρολόι της Εκκλησίας σταμάτησε!  Όταν εκείνο το ρολόι αρνείται να ξεχάσει, πώς μπορώ να ξεχάσω εγώ;
Με ποιό δικαίωμα  θα λησμονήσω;
Πώς νομιμοποιούμαι να ξεχάσω το πρόσωπο της χαροκαμένης μάνας των Καλαβρύτων, ενώ σπαράζει μουσκεύοντας το άδειο κρανίο του σκοτωμένου παιδιού της και θα σπαράζει μπροστά στα μάτια μας μέχρι να διαλυθεί ο χρόνος;
Ποιος είμαι εγώ που τολμώ να ξεχάσω;
Ποιος είμαι εγώ που θα ξεχάσω τον αιωνόβιο ρατσισμό,  τον απεχθή  φασισμό τους, τον ιμπεριαλισμό τους (δεν είναι οι μόνοι), την κατασυκοφάντηση της πατρίδας μου, την κακοήθειά τους;
Ποιος είμαι που θα αγνοήσω αυτά που πράττουν τώρα ξανά σε βάρος μας;
Δεν έχω την άδεια των απογόνων μου για να τους συγχωρήσω!
Δεν πρόλαβα να πάρω την άδεια των νεκρών μου για να συγχωρήσω!
Γι αυτό, στον σταθμό του τρένου της ψυχής, που οδηγεί βαθιά μέσα μου, όσο ζω, θα μεταφράζεται στα γερμανικά η πινακίδα με την επιγραφή: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ».
«KEIN  PARDON».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ HELLENIC SUNRISE, ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΩΣ GREEK SPIRIT ΕΙΤΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΘΡΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΤΕ ΑΡΘΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ ΕΦΟΣΟΝ  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ HELLENIC SUNRISE ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΩ. ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΝΟΜΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΕΓΚΑΛΕΣΕΙ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΛΑΜΑΒΑΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ ΄΄ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΛΟΙ  ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΄΄ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ΄΄ ΚΑΙ ΟΤΙ ΄΄ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ Τ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ΄΄

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν υπάρχουν μπουρδέλα με ζώα στη Γερμανία και γενικά δεν είναι διάβολοι. Όπως εγω σαν Έλληνας δεν ειμαι ο Τσίπρας , ο Σαμαράς ή ακομα και Μπόμπολας έτσι και οι Γερμανοί δεν ειναι ο Σόιμπλε , ο Σόικόκκινος και η Μέρκελ.
Και κάτι ακόμα που "ξεχνάτε" , η Γερμανία έχασε τον πόλεμο , ισοπεδώθηκε, δεν είναι το 3ο ράιχ πλέον, την κατακτήσανε οι σύμμαχοι, ούτε πολεμική μηχανή είναι πλέον και η πλυθησμιακή της σύνθεση έχει αλλάξει.
Αν θέλετε ψάξτε λίγο τις διαφορές Δυτικής και Ανατολικής και σε ποία οικονομική κατασταση βρίσκονται, ίσως μας βοηθήσει να δούμε πως κινούνται τα συμφέροντα και η προπαγάνδα , αφού εδώ ειδικά μιλάμε για τον ίδιο λαό.
Αυτά , σας ευχαριστώ.

Ταυ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αδερφέ,αυτός το κουρκουμάς που κατεβαίνει είναι τόσο μυαλό επιπέδου Στρουμφ πλέον που γελάνε και τα τσιμέντα μαζί με τις εκπομπές του,κλέβει τον κόπου σου αλλά όσοι σε ξέρουν θέλουν να σε διαβάζουν γιατί πραγματικά είσαι από τα λίγα γεωπολιτικά σάιτ που δίνουν σοβαρές πληροφορίες,συνεχίσει και μη μασάς από τον μνημονικό κουρκουμά

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων