Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

 Greek Spirit
14-3-2017
Κι όμως, εάν η Ευρώπη θέλει σταθερότητα πρέπει να στηρίξει τον Ερντoγάν διότι ενδεχόμενη πολιτική του αποσταθεροποίηση θα πυροδοτήσει όχι μόνο εξελίξεις στην Τουρκία με τους κεμαλικούς να τρίζουν τα δόντια τους αλλά και σε όλες τις γειτονικές με την Τουρκία χώρες

Ο Ερντογάν και το πολιτικό ισλάμ πρεσβεύουν την εξάπλωση τους με ήπια μέσα, με μέσα οικονομικά -πολιτικά και πολιτιστικά.Οι κεμαλικοί πρέσβευαν ανέκαθεν την χρήση βίας εναντίον των όμορων χωρών αυτό που οι αριστεροί ονομάζουν ΄΄ιμπεριαλισμό΄΄
Βέβαια και οι δυο τάσεις είναι εξίσου επικίνδυνες.

Στα πλαίσια της εξάπλωσης του πολιτικού ισλάμ και της τουρκικής δύναμης με ήπια μέσα ο Ερντογάν απο το 2003 προσέβλεπε στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη και εδώ φαίνεται η ευφυΐα του εφόσον οι κεμαλικοί που αρέσκονται στον χαρακτηρισμό ΄΄κοσμικοί΄΄ και παρόλο που θεωρούνται οι προστάτες της δυτικής πορείας της Τουρκίας δεν είχαν ποτέ πάρει στα σοβαρά την ένταξη στην Ε.Ε.
Η βόρεια Ευρώπη εκτός από την μεταποίηση και την βιομηχανία  δεν διαθέτει πλουτοπαραγωγικές πηγές , δεν διαθέτει αέριο, πετρέλαιο, δεν διαθέτει ικανή γεωργία και αναγκαστικά εξαρτάται από τους Ρώσους και Άραβες για την ενέργεια  και από τον ευρωπαϊκό νότο και βόρεια Αφρική για αγροτικά προϊόντα.

Οι ευρωπαϊκές ελίτ βρέθηκαν διχασμένες σχετικά με την προοπτική ένταξης της Τουρκίας.Το 2013 ο πρόεδρος της κομισιόν και Ολλανδός Χέρμαν Φαν Ρονμπάι έκανε δηλώσεις σε επίσκεψη του στην Τουρκία σχετικά με την θετική προοπτική της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρώπη. Σήμερα οι Ολλανδοί πρωτοστατούν στον αντιτουρκικό μένος. Σε κάθε περίπτωση ο Σαρκοζί ήταν εκείνος που το 2012 έθεσε βέτο εναντίον της ένταξης της Τουρκίας.

Το κλειδί για να καταλάβουμε γιατί η Τουρκία φλέρταρε με την Ε.Ε. είναι ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος-ΝΕΔ , δηλαδή ένα δίκτυο αγωγών που θα έφερνε αέριο στην Ευρώπη από το Αζερμπαιτζάν, το Κατάρ, το Ιράκ, το Ιράν και το Ισραήλ. Πίσω απο τον ΝΕΔ βρίσκεται η Γερμανία  οποία θέλει να απεξαρτηθεί από το ρωσικό αέριο.

Ο πρώτος αγωγός που ήθελε η Γερμανία ήταν αυτός που θα ξεκινούσε από το Κατάρ και θα διέσχιζε την Ιορδανία-Συρία-Τουρκία-Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία-Αυστρία. Ο αγωγός αυτός προτάθηκε το 2009 αλλά η Συρία δεν δέχθηκε να συμπραξει .Το 2011 ξέσπασε πόλεμος στην Συρία και η Ρωσία έτρεξε προς βοήθεια της για να εμποδίσει την πτώση Ασαντ και την υλοποίηση του αγωγού που θα της αποστερούσε το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη.

Η Γερμανία κατόπιν προχώρησε στον δεύτερο αγωγό του ΝΕΔ , τον ΤΑΡ, που θα φέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Γεωργίας-Τουρκίας- Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας-Αυστρίας.
Υπάρχουν και άλλοι δευτερεύοντες αγωγοί είτε λειτουργούντες είτε υπολειτουργούντες, είτε προσωρινά εκτός λειτουργίας είτε απλά ως σχέδια οι οποίοι συνδέουν ή θέλουν να συνδέσουν το Ιράν και το Ιράκ και τα κοιτάσματα τους με την Τουρκία πο όπου και θα διοχετεύονται στην Ευρώπη. Με άλλα λόγια η Τουρκία θα γίνονταν -εάν δεν είναι ήδη- ενεργειακός κόμβος όπου θα συγκλίναν πολλοί αγωγοί και θα συνέχιζαν την πορεία τους προς την Ευρώπη. Η Γερμανία ήθελε την Τουρκία εντός Ε.Ε. για να εξασφαλίσει ότι η Τουρκία θα λειτουργούσε ως ενεργειακός κόμβος αλλά και θα διαφύλατε τους αγωγούς σε όλη την Μ.Ανατολή με τον στρατό της.Η π΄ρωτη πρόβα έγινε με το Ισλαμικό Κράτος.

Όλα τα παραπάνω ωστόσο έχουν σημασία εφόσον και μόνο όσο οι ΗΠΑ θεωρούν κι αυτές με την σειρά τους την Μ.Ανατολή ως κύρια πηγή πετρελαίου κι αερίου, κυρίως πετρελαίου. Αλλά απτό 2015 οι ΗΠΑ έχουν καταστεί ενεργειακά αυτόνομες με την καινούργια τεχνική εξόρυξης που αφορά στα σχιστολιθικά κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου  και όχι μόνο εξάγει αέριο σε όλο τον κόσμο αλλά η υπερπαραγωγή της έριξε πριν δύο μέρες τις τιμές πετρελαίου στα 48 δολάρια το βαρέλι.

Έτσι οι ΗΠΑ μπορούν πλέον να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους  Άραβες κάτι που φαίνεται τελευταία με την ρήξη ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας, τις ευθύνες που επιρρίπτουν οι ΗΠΑ στην Σαουδική Αραβία για την επίθεση στους δίδυμους πύργους το 2001 και φυσικά το ΄΄αδειασμα΄΄ του Κατάρ με την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κρατους που αποτελεί δημιούργημα της CIA -Κατάρ -Τουρκίας -Γερμανίας. Οταν λέμε CIA εννοούμε την CIA επί Ομπάμα διότι ο Τραμπ είναι πλέον εναντίον της υπηρεσίας αυτής που αντιπροσωπεύει το βαθύ κράτος των νεο συντηριτικών .

Σε αυτό το περιβάλλον η Τουρκία προς στιγμήν έχασε τον λόγο ύπαρξης της που δεν ήταν άλλος από τον επιστάτη-προστάτη του Ισλαμικού Κράτους το οποίο θα έριχνε τον Άσαντ και θα έκανε δυνατή  την υλοποίηση του αγωγού Κατάρ-Γερμανίας .Το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία πουλάνε πλέον ενέργεια στην Κίνα και έχουν χάσει την Αμερική Να ένα ακόμα λόγος για τον Τραμπ να είναι εχθρός των Αράβων.
Οι Άραβες ωστόσο μπορούν να συμβιβαστούν με αυτή την αλλαγή αλλά η Τουρκία όχι και αυτό διότι η Τουρκία πρέπει να βρει ένα νέο λόγο ύπαρξης της Έτσι σύναψε συμμαχία με την Ρωσία , υλοποιεί τον αγωγό TURKISH STREAM , εξάγει απο το λιμάνι του Τσειχάν πετρέλαιο από το Ιρακινό Κουρδιστάν ενώ παράλληλα υλοποιεί τον αγωγό ΤΑΡ.

Αλλά....όλα αυτά δεν αφορούν τις ΗΠΑ, όλα αυτά μπορεί να βολεύουν την Ευρώπη αλλά οι ΗΠΑ δεν τα έχουν ανάγκη, η Αμερική δεν έχει ανάγκη την Τουρκία τουλάχιστον στον βαθμό που την είχε ανάγκη όταν η Σαουδική Αραβία έλεγχε ενεργειακά τις ΗΠΑ και έτσι όλοι οι σύμμαχοι της όπως η Τουρκία ήταν απαραίτητοι για τον έλεγχο της Μ Ανατολής και ων κοιτασμάτων της.

Η Τουρκία πρέπει να γίνει και πάλι απαραίτητη στην Αμερική και ο μόνος τρόπος είναι η σύμπραξη  με το Αμερικανικό όραμα για την δημιουργία του Κουρδικού Κράτους στην Βόρεια Συρία το οποίο θα αποτελέσει το προτεκτοράτο-προπύργιο ΗΠΑ και Ισραήλ στην Μ Ανατολή αλλά και φραγμό στον ΄΄δρόμο του εταξιού΄΄ που θέλει να αναβιώσει η Κίνα. 

 Η Τουρκία δεν μπορεί να βασιστεί στο Κατάρ και στο άτυπο ΄΄ΝΑΤΟ΄΄ που έχει συστήσει με ισλαομικές χώρες όπως Σ.Αραβία-Πακιστάν-Κουβέιτ-Κατάρ-ΗΑΕ και άλλα Ασιατκά και Αφρικανικά και αυτό διότι η γεωοπολιτκη αξία τυπηρύνα της άτυπης αυτής συμμαχίας που είναι οι Σαουδάραβες και το Κατάρ εχουν χάσει την γεωπολιτκή τους αξία μετά απο την απόσυρση του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ για την Μ Ανατολή με τους όρους του παρελθόντος

Ο ίδιος ο Ερντογάν στις αρχές της θητείας του το 2003 δεν είχε αντιρρήσεις ακόμα και για αυτονομία των Κούρδων της Τουρκίας σε αντάλλαγμα με την υποστηριξη τους σε ψήφους. Στην πορεία  ο Ερντογάν καταφερε ακόμα και  κατάπαυση του πυρός το 2013 με τους Κούρδους, μετά από 30 χρόνια πολεμου εντός Τουρκίας.Ωστόσο κατόπιν άλλαξε στάση υποκύπτοντας στους εκβιασμούς των κεμαλικών και σήμερα εχθρεύεται και γενοκτονει τους Κούρδους. 

Αλλά πως τώρα θα συμφωνήσει με την Αμερική για την ίδρυση του Κουρδικού Κ΄ραοτυς στην βόρεια Συρία χωρίς να τον ΄΄΄φάνε΄΄ οι κεμαλικοί ;Πως θα γίνει απαραίτητος στις ΗΠΑ χωρίς να χάσει ψήφους ή ακόμα και την ζωή του ;

Το προβλημα είναι άλυτο.Ο Ταγίπ προχωράει μέρα με την μέρα ελπίζοντας σε ένα θαυμα. Πολεμά δήθεν το Ισλαμικό Κράτος, όπως θέλουν οι ΗΠΑ αλλά δεν μπορεί να προβεί στο δεύτερο σκέλος που είναι η ίδρυση του Κουρδικού Κράτους. Η Ρωσία που του ΄΄πουλάει'' συμμαχία και φιλία στο κουρδικό θέμα δεν τον στηρίζει καθόλου.Ο Ταγίπ είναι μόνος του και φοβάται.Η οικονομία του καταρρέι και σύντομα δεν θα μπορεί να πληρώσει τους υπέρογκους μισθούς των σωμάτων ασφαλείας που στην ουσία ΄΄εχει εξαγοράσει την πίστη τους με πακτωλό χρήματος.

Η μόνη λύση που θα του δώσει χρόνο είναι να κερδίσει το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου και απευθύνεται στους Τούρκους μετανάστες στην Ευρώπη. Αυτοί οι Τούρκοι είναι καταγόμενοι από την Ανατολία, από τις φτωχές και βαθιά θρησκευόμενες και συντηρητικές επαρχίες, εκεί που ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε το κίνημα του πολιτικού ισλάμ. 

Ο Ερντογάν πιστεύει ότι η Ευρώπη και σε αντίθεση με τις ΗΠΑ τον έχει ανάγκη διότι τόσο ο αγωγός ΤΑΡ .όσο και ο Turkish Stream αλλά και το λιμάνι του Τσειχάν αποτελούν ικανούς λόγους για τους Ευρωπαίους για να μην επιθυμούν ρήξη με την Τουρκία, και σε ένα βαθμό έχει δίκιο.Η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία ως ενεργειακό κόμβο όσο χρειάζεται και την Ρωσία.
Αλλά....
Αυτό που ξεχνάει ο Ερντογάν είναι ότι οι βορειοευρωπαίοι ποτέ στην ιστορία τους δεν διέθεταν ενεργειακούς πόρους, ούτε εύφορη γη, παρά μόνο κάρβουνα  και πλάτες, ωστόσο πάντοτε κατάφερναν να επιβιώνουν με την αποικιοκρατία αρχικά και την ανάμειξη τους στα πολιτικά πράγματα των τριτοκοσμικών χωρών όπως η Τουρκία  οποία μπορεί οικονομικά να μην ανήκει στον τρίτο κόσμο , ωστόσο πολιτιστικά και κυρίως πολιτικά  βρίσκεται στον τέταρτο με πέμπτο

Οι Ευρωπαίοι πάντα είχαν να αντιμετώπισιν εξεγέρσεις των υπηκόων τους στις αποικίες τους και πάντα τις έπνιξαν στο αίμα .Οι Ελλαδίτες ξεχνάμε ότι την δεκαετία του 50 οι Άγγλοι έσφαζαν στην Κύπρο.
Όταν οι Ολλανδοί αντιδρούν με σκληρότητα και αποφασιστικό μίσος και εγωισμό δεν το κάνουν διότι έχουν κάποια υπόγεια σύμφωνα με τον Ερντογάν, το κάνουν διότι έτσι επιβίωσαν για πολλούς αιώνες εις βάρος του τρίτου κόσμου.

Η Ολλανδία και οι πολυεθνικές της συνεργάζονται με τον Αραβικό κόσμο και το Κατάρ .Οι Άραβες δεν θα διασαλεύσουν τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις τους με την Ολλανδία για να στηρίξουν τον χιμπαντζή μπράβο . Εξάλλου το Κατάρ ελέγχει την βόρεια Ευρώπη εξ ολοκλήρου και τα σχέδια του για ολοκληρωτική υποταγή της έχουν πολύ μεγαλύτερο βάθος από την στήριξη του κάθε Ερντογάν και του  Τσαβούσογλου.Πόσοι άραγε γνωρίζετε ότι ακόμα και τα ανάκτορα του Μπακινγχάμ όπου κατοικεί η Βρετανή βασίλισσα ανήκουν στο Κατάρ;

Η ένταση στις σχέσεις Ολλανδίας-Τουρκίας δείχνει και κάτι άλλο , την διάλυση της ευρωπαϊκής ένωσης.Η Ολλανδία όπως και η Πολωνία αποτελούν παραδοσιακά τα ΄γιουσουφάκια΄΄,για να μην το πούμε διαφορετικά, της Γερμανίας.Οι Ολλανδοι και οι Πολωνοί είναι τα πιο πιστά σκυλιά της Γερμανίας.Εξ ου και ο Ολλανδός πρόεδρος του eurogroup Νταισεμπλουμ και ο πρόεδρος του Ευρωπαικού συμβουλίου Πολωνός Τουσκ 

Ολλανδία και Πολωνία παίζουν τον ρόλο που έπαιζαν οι τουρκαλβανοί στην τουρκοκρατία. Το μεγάλο αφεντικό, η Γερμανία, είναι σύμμαχος με την Τουρκία.Η Γερμανία ανέθεσε στην Τουρκία την στήριξη του Ισλαμικού Κράτους το οποίο θα έριχνε τον Ασαντ που δεν ήθελε τον αγωγό Κατάρ-Γερμανίας.Η Γερμανία είναι σύμμαχος με την Τουρκία απο το 1890. Όταν η Ολλανδία τολμάει να παρακούει την επίσημη γραμμή της Γερμανίας απεναντι στην Τουρκία, όταν η Ολλανδία αψηφά την Γερμανία και πετάει τους Τούρκους διαδηλωτές στα σκυλιά, ε... τότε πάει.. διαλύεται η Ε.Ε......

 Ο Ερντογάν βρίσκεται χωρίς συμμάχους, με κίνδυνο να χάσει το δημοψήφισμα,με κίνδυνο να χάσει την εξουσία, την ζωή του.
Ο Πούτιν χαίρεται διότι εάν η Ευρώπη έρθει σε ολική ρήξη με την Τουρκία τότε οι πωλήσεις ρωσικού αερίου θα αυξηθούν.Οι Αμερικάνοι θα ήθελαν μεν ένα αυταρχικό ηγέτη όπως ο Ερντογάν στην εξουσία αλλά μόνο εφόσον και εάν χορεύει σαν αρκούδα στον ρυθμό τους .Έτσι δεν πρόκειται να τον βοηθήσουν σε αυτή την κρίση με την Ολλανδία και την Ευρώπη για να μπορούν να τον εκβιάζουν.

Οι βορειοευρωπαίοι θα στραφούν προς τις ΗΠΑ για βοήθεια εαν οι σχέσεις τους με την Τουρκία χειροτερευσουν και οι Τουρκοι μετανάστες αποδειχθούν πέμπτη φάλαγγα. Οι πρωης αποικιοκ΄ρατες μπορει να μην έχουν την παλια του δύναμη και μέσα αλλα΄έχουν την τεχνογνωσία και την παράδοση για να τιμωρούν τις αποικίες τους .Οι ανατολικοΊ ευρωπαίοι θα στραφούν προς την Ρωσία. Ο Ερντογάν μέσα στην αβελτηρία του δουλέυει για τις ΗΠΑ και Ρωσία.

Τι περιμένουμε από έναν στριμωγμένο μαφιόζο; Μα το χειρότερο, να προσπαθήσει μας πάρει μαζί του στον θάνατο.
Οι προσπαθειες που γίνονται τελευταία με τους εθνοφύλακες στα νησιά μας είναι συγκινητικές.Η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεπεράσει το Ισραήλ στην συμμετοχή των πολιτών της και της εφεδρεία της στην άμυνα. Θα πρεπει να καλύψυμε κενό 40-50 ετών αλλά μάλλον θα μας προλάβουν οι εξελίξεις.Αλλά θα τα καταφέρουμε  διότι ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΝΙΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΝΙΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ.
Είσαι πρώτος.
Να γίνει θυρεός του ιστολογίου σας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων