Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ -ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ

 GreekSpirit
19-4-2017
Όταν βλέπετε στην Τουρκία να εξεγείρονται οι οπαδοί της αντιπολίτευσης εναντίον του NAI  χτυπώντας κατσαρόλες και καλώντας με διαγγέλματα για αντίσταση στην χούντα του Ερντογάν, τότε να ξέρετε ότι την υπόθεση έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ θέλουν προς το παρόν να δείξουν στον Ερντογάν ότι μπορούν να τον ελέγξουν ωστόσο η απόφαση για να τον ανατρέψουν δεν είναι ακόμα ειλημμένη.Οι ΗΠΑ θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα στον Ταγίπ και εξαρτάται από αυτόν εάν θα το πάρει.Οι ΗΠΑ θέλουν και προκρίνουν τον αγωγό EAST MED ο οποίος όπως βλέπετε και στην εικόνα κάτω παρκ΄μππτει την Τουρκία και την Συρία εξ ολοκλήρου.Ο ESAT MED αποτελεί πρόταση τoυ Ισραήλ από το 2011 όταν άρχισε ο πόλεμος στη Συρία για την ανατροπή Άσαντ ο οποίος δεν ήθελε να συμπράξει σε ένα άλλο αγωγό , αυτόν που φαίνεται παρακάτω με το μοβ χρώμα, τον Κατάρ-Ιορδανία-Συρία-Τουρκία-Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία-Αυστρία.Ο Άσαντ ήθελε να συμπράξει με τον αγωγό που απεικονίζεται με το κόκκινο χρώμα,τον Ιράν-Ιράκ-Συρία


Κανένας από τους δύο αυτούς αγωγούς δεν ε΄χει υλοποιηθεί με΄χρι σήμερα.Ο μεν Κατάρ-Ιορδανία-Συρία-Τoυρκία-Ευρώπη (μοβ χρώμα) δεν υλοποιήθηκε διότι η Ρωσία βοήθησε τον Άσαντ να μην ανατραπεί.Εάν ο Άσαντ έπεφτε τ΄τοε ο αγωγός αυτός θα υλοποιούνταν και θα τροφοδοτούσε την ευρω΄πη με αέριο με συνέπεια η Ρωσία να χάσει το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη.Ο δεύτερος αγωγός (κόκκινο χρώμα) θα υλοποιηθεί όταν η Ρωσία εξασφαλίσει την δυτική Συρία από το Χαλέπι με΄χρι την Χομς και όλα τα παράλια της.
Το Ισραήλ είχε προβλέψει από το 2011 ότι ο αγωγός Κατάρ-Ιορδανία-Συρία-Τουρκία δεν θα γίνονταν ποτέ και είχε αντιπροτείνει τον EAST MED ο οποίος έχει εγκριθεί από την E.Ε. εφόσον οι μελέτες βιωσιμότητας τον προκρίνουν ως συμφέρουσα λύση για την τροφοδοσία της Ευρώπης.

Ο EAST MED ακυρώνει την γεωπολιτική αξία της Τουρκίας.Η Τουρκία μ;eχρι σήμερα αποτελεί τον τερματικό σταθμό των αγωγών που φέρνουν πετρέλαιο και αέριο απο το Ιρακινό Κουρδιστάν, απο το Ιράν, από το Αζερμπαϊτζάν και απόν την Ρωσία γεγονός που της προσδίδει τεράστια γεωπολιτκή και οικονομική αξία.Η Τουρκία επίσης από το 2009 χρηματοδοτήθηκε από το Κατάρ με εκατοντάδες δις δολαρίων για να μπορέσει να υποστηρίζει τόσο τους ισλαμιστές αντάρτες όσο και το Ισλαμικό Κράτος αργότερα , υποσ΄τηριξη απαραίτητη για την πτώση του Άσαντ και την υλοποίηση του αγωγού του Κατάρ . Η νίκη της Ρωσίας στη=ον πόλεμο της Συρίας έχει κάνει το Κατάρ όχι μόνο να παραδεχθεί την ήττα του αλλά και να συνεργασθεί με την Ρωσία στην εξόρυξη αερίου στη Σιβηρία.Συνεπώς η Τουρκία δεν είναι και τόσο απαραίτητη στο Κατάρ και κινδυνεύει να χάσει την χρηματοδότηση του.Ο Ενρτογάν έχει πλέον διαρήξει τις σχέσεις του με την Ευρώπη, με τις ΗΠΑ, με το Ιράν και σε λίγο καιρό η οικονομία της Τουρκίας θα υποστεί καίρια πλήγματα στον εξαγωγικό τομέα.Εάν χάσει και την χρηματοδότηση του Κατάρ τότε ο Ενρτογάν δεν θα μπορέσει να σταθεί ως ηγέτης .

Ο Ερντογάν το προ το παρόν περιμένει αλλά και προετοιμάζεται.Εάν δει ότι οι φόβοι του για τον EAST MED θα βγουν αληθινοί τότε θα πρέπει να καταφύγει στην βία για να τον ακυρώσει.

Ο EAST MED θα περνάει και από την Κύπρο και εκεί θα χτυπήσει ο Ενρτογάν.Εάν επιτεθεί και καταλάβει και την ελεύθερη Κύπρο τότε ο αγωγός θα ακυρωθεί εφόσον ως υποθαλάσσιος χρειάζεται οπωσδήποτε το σημείο στήριξης που λέγεται Κύπρος όσο και τα κοιτάσματα της για να γίνει βιώσιμος.

Η Κύπρος παρ όλες τις προσπάθειες είναι το πιο ευάλωτο κομμάτι των ελληνικών κρατών εφόσον δεν διαθέτει πολεμική αεροπορία και πρέπει να βασιστεί στην βοήθεια της Ελλάδας. Τώρα εξηγείται η μανιώδης άρνηση του ΕΡΝΤΟΓΆΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΊ ΤΟΝ ΌΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΏΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΆΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ. 

ΟιΗΠΑ προκρίνουν και θελουν τον EAST MED διότι θα βοηθήσει το Ισραήλ να εξάγει τα κοιτάσματα του, μαζί βεβαίως με τα Αιγυπτιακά -Κυπριακά και Ελλαδικά, και διότι η Ευρώπη θα μπορέσει επιτέλους να απεξαρτηθεί απο την Ρωσία και ε΄τσι θα μπορέσει να ετοιμασθεί για ένα μελλοντικό πόλεμο εναντίον της ως μαριονέτα των ΗΠΑ.Δεν μπορείς να πολεμήσεις τον πάροχο σου ενέργειας,πρέπει να απεξαρτηθείς πρώτα από αυτόν.
Ο Ενρτογάν εάν δείξει ότι έχει πάρει την απόφαση να επιτεθεί στην Κύπρο για να ακυρώσει τον EAST MED θα χάνεις την εξουσία και την ζωή του από τις ΗΠΑ.
Τουρκία σταδιακά γίνεται μα χώρα βαρίδι,μια άχρηστη χώρα για την Δύση και θα το πληρώσει.
Εάν οι ΗΠΑ δεν μπορέσουν να ανατρέψουν τον Ενρτογάν με πολιτκή αστάθεια ή απευθείας δολοφονία του τότε θα δώσουν την άδεια στην Ρωσία και Αρμενία να εισβάλουν στη Τουρκία.

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Εάν και στην επίσημη υπογραφή του EAST MED φαίνεται η διαδρομή του εξ ολοκλήρου υποθαλάσσια μέχρι την Ιταλία, στην φωτογραφία που τον απεικονίζει εδώ, έχει μια πιο ρεαλιστική-πραγματιστική προσέγγιση. Το ότι έχει ήδη υπογραφεί προς υλοποίηση, σημαίνει ότι έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις. Αυτό σημαίνει σε σχέση και με τα άλλα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Τουρκία, ότι στην γειτονική χώρα θα εξελιχθούν γεωπολιτικές αλλαγές, που ως συνήθως δεν γίνονται με ειρηνικά μέσα! Ρωσία, Η.Π.Α σίγουρα θα τα έχουν βρει δεν ξέρω για την Κίνα τον άλλο μεγάλο γεωπολιτικό παράγοντα.
Ο κόσμος μας έχει γίνει υπερβολικά εύθραυστος, εάν δεν υπάρξει συνεργασία μεταξύ αυτών των υπερδυνάμεων δυστυχώς η ανθρωπότητα θα βιώσει την πιο οδυνηρή στιγμή της.
Η πιο ρεαλιστική προσέγγιση για διευθέτηση είναι να οριστούν γεωπολιτικές σφαίρες επιρροής για την καθεμιά τους, έτσι ώστε να μην μπλέκονται η μια υπερδύναμη με την άλλη, να δοθεί χρόνος στην εξέλιξη της ανθρωπότητας, να ωριμάσουν οι συνθήκες για μια υγιή παγκοσμιοποίηση ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση μεταξύ τους.
Ο χρήστης andreas demetriu είπε…
O East Med θα ειναι υποθαλασσιος στα ανοιχτα της Κυπρου κοντα στα κοιτασματα.
Ο Ερτογαν αν θελει να αυτοκτονηση θα επιτεθει εναντιον της Κυπρου...κατι που θεωρω απιθανο, ηδη οι ασκησεις και οι ερευνες που θα κανουν οι Τουρκοι θα ειναι στις κατεχομενες περιοχες !
Ο χρήστης PRIEST FAITH είπε…
Δεν εχει σχεση με την αναρτηση αλλα ειναι σημαντικο
κυκλοφόρησε η κάρτα πολίτη για αλλοδαπούς

http://scripta---manent.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων