ΓΙΑΤΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

 Greek Spirit
 3-6-2017
Ο Σαμαράς έπεσε το 2015 όταν είπε στην Μέρκελ ότι πρέπει να φορολογηθούν οι εφοπλιστές , Έλληνες και κατά προέκταση κι οι Ευρωπαίοι.Την ιδέα αυτή την πρωτοεξέφρασε τον Σεπτέμβριο του 2014 και την επανέλαβε την 1η Νοεμβρίου σε επίσκεψη του στο Βερολίνο.Την ημέρα εκείνη πρόεδρος της Κομισιόν χρίστηκε απο τον Σόιμπλε  ο Γιούνγκερ, ο αλκοολικός Λουξεμβούργιος, ο οποίος το πρώτο που έκανε ήταν να θεσμοθετήσει φτην λογική οροία των εφοπλιστών στην Ευρώπη.Ο Σαμαράς πιθανόν μέχρι και σήμερα να μην έχει καταλάβει γιατί αμνηστέπεσε.Ο Σαμαράς ζητούσε τον Νοέμβριο του 2014, εκτός από την φορολόγηση των εφοπλιστών, και την ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ ο οποίος απειλούσε να τον ρίξει , κάτι που τελικά έγινε.Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε τον ΄΄αδειασαν΄΄ κυριολεκτικά και τον έστειλα πίσω χωρίς ελαφρύνσεις ΕΝΦΙΑ και μέτρων. Ο Τσίπρας πήρε την σκυτάλη υποσχόμενος ότι δεν θα φορολογήσει τους εφοπλιστές κάτι που τήρησε.
Ο λόγος που οι Γερμανοί αγαπάνε τους εφοπλιστές είναι ότι οι τελευταίοι έχουν αναλάβει την μεταφορά του καταριανού αερίου με τα τάνκερ τους ,από την Αραβική χερσόνησο μέχρι την Αλεξανδρούπολη.
Και οι Αμερικάνοι θέλουν τους εφοπλιστές ακμαίους διότι ήδη οι ΗΠΑ εξάγουν αέριο σ όλο τον κόσμο.
Η Ρωσία με την υποστήριξη της στον Ασαντ ακύρωσε τα σχέδια Κατάρ-Γερμανίας για τον αγωγό Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας και έτσι θα πρέπει να βασιστεί στην θαλάσσια οδό και στους εφοπλιστές.Η Γερμανία εισάγει το 30-40 %του αερίου της απο την Ρωσία και το υπόλοιπο απο διάφορες κατακερματισμένες πηγές απο τις οποίες η συμπαγέστερη είναι το Κατάρ.
Είναι λογικό η Γερμανία να θέλει να διατηρεί και ένα τουλάχιστο στιβαρό εναλλακτικό πάροχο απέναντι στην ρωσική εξάρτηση.
Οι εφοπλιστές φέρνουν το αέριο μέχρι την Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη και από εκεί οι Γερμανοί σχεδίαζαν την σιδηροδρομική και οδική μεταφορά του  στην Γερμανία.Υπάρχει και το σχέδιο για ποτάμια μεταφορά μέσω Αξιού και τάφρου Έβρου ( που είναι υπό κατασκευή) Η Γερμανία θέλει τα Σκόπια να διαμελισθούν και οι Αλβανοί σύμμαχοι της να προσαρτήσουν την μισή χώρα και την άλλη μισή να την εντάξουν σε μια Ειδική Οικονομική ων με την κεντρική Μακεδονία και έτσι το αέριο να περνάει πιο γρήγορα.
Τώρα καταλαβαίνεται τον πόλεμο Ρωσίας- Γερμανίας για το λιμάνι της Θεσσαλονίκηςμε νικητή την Ρωσία
Όταν ο Σόιμπλε λέει ότι ο Τσίπρας δεν φορολογςεί τους εφοπλιστές ,λέει κατι παραπάνω απο ψέμματα, στέλνει μήνυμα θανάτου στον Τσίπρα λέγοντας δημόσια ότι η συμφωνία που είχαν μεταξύ τους καταργείται μονομερώς απο τον Σόιμπλε και μάλιστα με τρόπο που εκτίθεται ο Τσίπρας.Κοινώς τον ''γλεντάει'' κανονικά.
Οι διάφοροι κολαούζοι όπως ο Γιούνγκερ,ο Σουλτζ και ο Ντράγκι , αλλά και η Μέρκελ, έχουν καταλάβει ότι ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει τον Τσίπρα και να ανεβάσει άλλον κολαούζο και αυτό με πίεση που θα προκληθεί απο οικονμική ασφυξία .Ο Σόιμπλε δεν θα δώσει την ΄΄δόση΄΄ τον Ιούνιο παρά μόνο όσα θα χρειασθούν για να αποπληρωθούν 7 δις ομόλογα που σκάνε τον ίδο μήνα.
Ο Σόιμπλε είναι ο μόνος που δεν ΄΄εχει σκάνδαλα στην ιδιωτική του ζωή, αρά μόνο στην επαγγελματική και έτσι μπορεί κι εκβιάζει την σιωπή όλων των άλλων κολαούζων που είναι όλοι ανώμαλοι.Την Μέρκελ την εκβιάζει με μυστικά που γνωρίζει για την ανέλιξη της στο κόμμα τ οποία ενέχουν πο οικονομικά σκάνδαλα μέχρι πάρτι με λουκάνικα.Ετσι ο Σόιμπλε μπορεί να γράφει τους κολούζυς όταν αυτοί ψελίζουν ότι τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας θα παρασύρει την Ευρωζώνη.
Όταν ο Σόιμπλε λέει ότι ο Τσίπρας δεν φορολογεί τους εφοπλιστές είναι σαν να εννοεί ,περιφραστικά, τα παρακάτω : ''Θυμάσαι ρε ανόητε την συμφωνία που κάναμε να μην φορολογείς τους εφοπλιστές και να κρατάω στην εξουσία; Ε, τώρα δεν σε έχω ανάγκη πια και επειδή ποτέ δεν θα μπορέσεις να βγεις και να πεις ανοιχτά ότι είχαμε τέτοια συμφωνία εγω΄όχι μόνο θα σε ρίξω αφήνοντας σε χωρίς λεφτά αλλά παράλληλα θα σε τρελάνω κιόλας παριστάνοντας τον καλό και δίκαιο που θέλει οι εφοπλιστές να φορολογούνται και που έχει ως μόνο εμόδιο εσένα.Έτσι όλοι και πάλι θα σε φτύνουν κι εγώ θα κάνω την πλάκα μου βλέποντας σε να πέφτεις και φυσικά θα ρίξω προπέτασμα καπνού για να καλύψω και τους εφοπλιστές'' 
Τι θα γίνει ; Οι επιλογές πολλές.  Οικονομική ασφυξία όλο τον Ιούνιο .Ίσως και ένα κουρεματάκι π΄νω από 100,00 , έτσι για τον χαβαλέ και την πολιτική πίεση.Θα μας δώσει ακριβώς 7 δις να πληρώσουμε τα ομόλογά μα που ΄΄σκάνε'' και μετά θα λέει : πόσα θέλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για μισθοδοσία; 2 δις ; ωραία πάρε ένα δις και πλήρωσε τους τα μισά''Μετά θα λέει ΄΄΄πόσα θέλετε για τις τράπεζες; τρία δις ; ωραία πάρτε ένα και αυξήστε και τo capital control .Κάπου εκεί η παρέα του 15μελούς θα πέσει και θα αναλάβει το κολλέγιο Αθηνών με την μπούρδου-μπούρδου άρθρωση και τους περίργους γουρλομάτικουςμρφασμους.Το παιδί αυτό θα διαλΎσει οτι έμεινε απο τον δημόσιο τομέα, όπως νοσοκομεία-άμυνα και άλλους ανωφελείς κατά την γνώμη του κωδικούς του προυπολογισμού και μετά θα έρθουν οι Τούρκοι.
Τα χω πει, τα χω γράψει διακόσιες φορές.Βαριέμαι πια .Καλά μπάνια
Δεν έχω τίποτα με τους εφοπλιστές Αλλά κι αυτοί οι μπαγάσηδες είναι στο κόλπο, μέχρι κι ανακοίνωση εναντίον το Σόιμπλε έβγαλαν, ότι ο τάχα ο Σοιμπλε θέλει να  τους φορολογήσει και ότι τους μισεί..Έχει απίστευτη πλάκα η κατάσταση.Στο μεταξύ ο Τσι και ο Τσακ κόβουν βόλτες στο Μαξίμου ζαλισμένοι απο τις σφαλιάρες..

Σχόλια

Ο χρήστης ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ είπε…
Δυστυχως εαν επαληθευτουν οι προβλεψεις του greek spirit δεν μας σωζει τιποτε, ουτε η Αθηνα αλλα ουτε και η χειρα κινει!!! Βεβαια οπως στρωσαμε ,στρωνουμε και θα στρωνουμε ετσι και θα κοιμηθουμε.... Ειναι εμφανες πλεον οτι ειμαστε στην τελικη ευθεια για να ζησουμε αυτα που πρεπει ετσι ωστε να ξεπλυνουμε τις αμαρτιες μας και να πορευτουμε καθαροι στο δυσκολο μελλον!!! Πιστευω οτι με αυτο τον τροπο θα γινουμε πιο δυνατοι και ετσι ισως ζησουμε αναλογες καταστασεις και εμπειριες με το ιστορικο μας ενδοξο παρελθον!!! Συνεπως , αλλαζοντας την σειρα των λεξεων του γνωμικου θα λεγαμε οτι ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΣ ΚΙΝΕΙ ΕΠΕΤΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! Παρ\ση: Λογικα τα πραγματα ειναι δυσκολα γιατι παρακολουθωντας ανελλειπως το blog hellenicsunrise μαλλον ειναι η πρωτη φορα που ο greek spirit συνδιαζει γεωπολιτικη με πολιτικη αναλυση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για ποιο λογο δε θελει τον Τσιπρα στην εξουσια ο Σοιμπλε??Αφου ο,τι του στελνουν το υπογραφει..Γιατι να προκαλεσει ασταθεια??και γιατι να χρησιμοποιησει τη μη φορολογια των εφοπλιστων για να τον ριξει??
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Υπάρχει η δοξασια ότι ο τσίπρας κανει οτι του πει ο Σόιμπλε.Ωστόσο ο Τσιπρας δεν έχει αγγίξει το δημόσιο και μάλιστα έχει κανει προσλήψεις.Αλλά υπάρχει κι άλλο Από τα 140 προαπαιτούμενα μέτρα για να παρει την δόση και να κλέισει η αξιολόγηση δεν έχει ικανοποιήσει τα 120 περίπου.Καλές οι επικεφαλ΄διες και οι γενικέυσεις και τα τσιτάτα αλλα που και που πρέπει να εμβαθύνουμε ,αλλιώς θα μείνουμε με τις εντυπώσεις που μας προκαλόύν οι γενικέυσεις και οι αλλαλαγμοί..
Ο χρήστης panpan είπε…
Το πρόβλημα δεν είναι ο Σόιμπλε και ο κάθε Σόιμπλε, γιατί αυτοί καλά κάνουνε και κοιτάνε τα συμφέροντα της χώρας τους.
Το πρόβλημα είναι τι κάνουμε εμείς, για την ακρίβεια τι δεν κάνουμε για την χώρα μας.
Δεδομένου ότι το πολιτικό σύστημα μαζί με όλες τις εκφάνσεις του έχει καταρρεύσει, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια καινούργια περίοδο αναζήτησης ηγεσιών που θα την βγάλουν από το τέλμα.
Ζούμε ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα, αλλά και τις παγκόσμιες αλλαγές και εξελίξεις, που κατά κάποιον τρόπο συνδέονται μεταξύ τους.
Τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι τα πιο σημαντικά για την Ελλάδα, ακόμα όμως πιο σημαντικά για όλη την ανθρωπότητα. Οι παγκόσμιες εξελίξεις θα είναι οι πιο συνταρακτικές από την μετά Χριστό εποχή, εάν η ανθρωπότητα καταφέρει να τις ξεπεράσει βιώσιμα, τότε θα ζήσει τον χρυσό αιώνα ή αιώνες, σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας, ειδάλλως θα οδεύσει σε εξαφάνιση και πλήρη καταστροφή.
Ας ελπίσουμε ότι η λογική θα επικρατήσει και όχι τα πρωτόγονα ένστικτά μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων